top of page
Search

Moesson interview met Dani Mooch. Zij begeeft zich letterlijk in twee verschillende werelden. Vier maanden van het jaar woont ze in een stacaravan bij de duinen tussen Wassenaar en Scheveningen.

De rest van het jaar verruilt ze Nederland voor het zonnige Bali waar ze batik kleding en accessoires ontwerpt voor haar lifestyle label Mooch.


Waar haal je je inspiratie vandaan bij het ontwerpen van je collectie? Vind je die vooral op Bali of ook in Nederland? 

‘Op beide plekken eigenlijk. Nederland is de inspiratie wat betreft draagbaarheid. Als ik iets ontwerp dan wil ik graag dat iedereen het zou kunnen dragen, van jong tot oud en ik stel mijzelf altijd de vraag: zou iemand in Nederland dit ook dragen? Ik heb gemerkt dat mensen in Nederland veel van klassiekere prints en echt een beetje van die oldschool batik houden. Verder vind ik het leuk om naar festivals te gaan en te kijken wat voor ontwerpen mensen daar graag dragen. Dat maakt ook dat ik nu een serie festival setjes heb ontworpen, een korte broek met bijpassend vestje. Het belangrijkste in elk ontwerp vind ik de draagbaarheid. Het hoeft daarom allemaal niet te ingewikkeld. Ik hou van basic chique, zoals een simpele kimono die mooi flatteus zit maar zonder allerlei franjers. Het is het batikpatroon dat al voor zichzelf spreekt.

Bali is natuurlijk mijn inspiratie vanwege de batik traditie zelf en alle prachtige motieven. En het kiezen tussen al die motieven is lastig. De winkels zijn hier tot het plafond gevuld met batik, dus dat betekent soms wel keuzestress. Maar zo na anderhalf jaar weet ik ongeveer wel welk motief werkt en welke niet. Als ik het juiste motief heb gevonden dan denk ik meestal gelijk: ja dit is hem! Dat kan door het motief zelf zijn of omdat het een mooie kleurencombinatie is en elk jaar heb ik ook wel weer een favoriet. Dit jaar is dat het Mega Mendung patroon dat wolken verbeeldt. Natuurlijk blijft het altijd gewoon een beetje gokken welke patronen de mensen het meeste aanspreken en wat ze mooi gaan vinden maar tot nu toe gaat het goed.’ 


Hoe ziet een dag op Bali voor jou eruit?

‘Ik woon in Canggu, dat is met de scooter ongeveer tien minuten van het strand. In de ochtend wandelen mijn man en ik samen met onze hond naar het strand. Verder surfen en hiken we vaak. Ongeveer twee keer in de week ga ik dan in de middag stoffen kijken, langs ateliers en kijken wat in te kopen. In de middag lunchen we graag in een van de leuke strandrestaurantjes. Soms ga ik ook gewoon op pad om een beetje rond te kijken. Dan ga ik de buitenwijkjes in en kijk ik wat ik tegenkom. Misschien zitten er interessante ateliers bijvoorbeeld, op deze manier heb ik vaak mijn beste adresjes gevonden. Op Bali leef ik veel meer van dag tot dag eigenlijk. In Nederland is dat heel anders, dan zit mijn agenda echt bomvol met freelancewerk, evenementen en afspraken. Maar voor mij geldt wel dat ik mijn motto van het creeëren van een life of Sundays heb bereikt. Ik kan genieten alsof elke dag een zondag is.’


Blijf je in de toekomst verdeeld tussen Nederland en Bali wonen of zie je jezelf uiteindelijk voor een van de twee kiezen?

‘Daar heb ik het weleens met mijn man over. Ik denk als we ouder zijn, onze ouders al zijn overleden en we in die zin minder binding hebben met Nederland dat ik dan wel voor Bali zou kiezen. Het leven is hier betaalbaarder en het klimaat is veel fijner. Verder spreek ik de taal goed en is mijn man het op het moment hard aan het leren. Qua uiterlijk zie ik er ook wel Indonesisch uit en omdat ik de taal goed beheers zien de mensen mij ook zo. Ik voel me hier gewoon thuis dus ik denk dat ik in de toekomst zeker meer in Indonesië zal blijven.’
21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page